Portfolio exporteren

Wanneer leerlingen van school gaan, is het natuurlijk wel zo fijn dat zij hun digitale portfolio kunnen meenemen. Maken jullie gebruik van het SchouderCom portfolio? Dan kunnen jullie het downloaden hiervan toestaan. Zo kunnen oud-leerlingen altijd bij hun portfolio, ook wanneer hun SchouderCom account al verwijderd is. Op deze pagina lees je hoe je het SchouderCom portfolio door een leerling kan laten downloaden.

Als beheerder geef je aan welke leerlingen het portfolio mogen downloaden. Dit doe je door onder “Beheer” te navigeren naar “Portfolio’s” –> “Portfolio’s exporteren toestaan”. Vink hier de leerlingen aan die het portfolio mogen downloaden en klik op “Opslaan”. 

LET OP: het exporteren van het portfolio zorgt voor een extra belasting van zowel ons systeem als dat van de gebruiker. Wij vragen dan ook om het exporteren slechts eenmalig toe te staan aan het einde van groep 8 (wanneer het portfolio compleet is) of incidenteel wanneer een leerling eerder van school gaat. 

Om het portfolio te downloaden, klikt de leerling in het portfolio op het tandwiel-icoontje dat naast zijn/haar profielfoto staat. Vervolgens kiest de leerling voor de optie “Exporteer het portfolio”.  In het volgende scherm klikt de leerling op de knop “Exporteer het portfolio” om de download klaar te zetten. Zodra deze klaar staat, verschijnt er een download-icoontje. Door op dit  icoontje te klikken, downloaden zij het zip-bestand van hun portfolio.