Referenties

“Het is niet alleen leuk voor ouders om te zien wat hun kind heeft gedaan op school, maar het stimuleert ook de communicatie hierover.”
Marianne Saris
Marianne Saris
Teamleider Auris Ammanschool, Dordrecht

Een aantal jaar geleden zijn wij gaan werken met SchouderCom na pilots van meerdere ouderportals. Als speciaal onderwijsschool voor leerlingen met een taaltonwikkelingsstoornis, waren wij op zoek naar een communicatiemiddel met meerdere mogelijkheden. Voor ons was het belangrijk dat we hiermee onder andere de ouders meer konden betrekken bij ons onderwijs en bij de ontwikkeling van hun kind. SchouderCom biedt dit in heen-en-weerschriftjes voor direct contact met één ouder en blogs waarin we met foto’s, filmpjes en tekst kunnen laten zien wat we de dag of week hebben gedaan.Het is niet alleen leuk voor ouders om te zien wat hun kind heeft gedaan op school, maar het stimuleert ook de communicatie hierover. SchouderCom biedt daarnaast de mogelijkheid om meerdere disciplines in school direct contact te laten hebben met ouders via de mailfunctie of een heen-en-weerschrift, maar dit geldt ook voor ouders. Door het gemak van het programma is het voor alle ouders en medewerkers handig en eenvoudig in gebruik. Het is prettig dat je als school zelf afspraken met elkaar kan maken over de verschillende andere functies en mogelijkheden die het programma biedt. Daarnaast blijft SchouderCom zichzelf ontwikkelen en komen er functies en mogelijkheden bij. Wij zijn als Auris Ammanschool een zeer enthousiaste gebruiker.

“Ik bespaar veel tijd door de makkelijke communicatiemiddelen.”
Jeffrey Toet
Jeffrey Toet
Leerkracht en ICT coördinator
Simon Carmiggeltschool, Delft​

Het mooie aan SchouderCom is dat je er zowel de besloten als de openbare communicatie mee kunt verzorgen. Alles kan nu op 1 plek worden aangemaakt, en desgewenst hergebruikt worden op andere platformen. Zo is onze SchouderCom kalender alles ineen: een interne teamkalender, de openbare groepskalenders maar ook een privé agenda die ik synchroniseer met mijn Google Calendar. Wat wij ook een grote pré vinden is het gemak waarmee we response van ouders krijgen. Het is een mooi, op scholen toegespitst, communicatieplatform dat ik iedere school kan aanraden.

“Nog nooit heeft een ouder hulp nodig gehad om met SchouderCom te werken.”
Sandra van Grieken
Sandra van Grieken
managementondersteuner en ICT-coördinator Basisschool de Kinderburg & Basisschool de Rank

“Door de eenvoudige tools in het programma is communiceren via SchouderCom erg prettig. Zelf werk ik op twee scholen en kan ik de berichten van beide scholen goed via de App volgen. Wij gebruiken SchouderCom voor al onze werkgroepen. Het programma is voor ouders ook erg eenvoudig. Nog nooit heeft een ouder hulp nodig gehad om met SchouderCom te werken. Hiernaast biedt het programma veel extra mogelijkheden; zo is de koppeling van de blogs naar bijvoorbeeld de website erg fijn. Het plannen van oudergesprekken en het uitzetten van polls of enquêtes zorgt voor een snelle inventarisatie van bijvoorbeeld de mening van anderen. Binnenkort starten wij met de portfolio-module, hier ben ik zeer benieuwd naar.”

“Door Schoudercom kan ik andere ouders heel makkelijk en snel inschakelen om te rijden voor een uitstapje!”
Daphne van Rijnsoever
Daphne van Rijnsoever
Leerkracht de zevensprong, Cuijk

Wij, van basisschool De Zevensprong uit Cuijk, maken sinds januari 2013 gebruik van Schoudercom. We waren op zoek naar een online communicatieplatform waarmee we niet alleen ouderparticipatie, maar ook ouderbetrokkenheid konden bevorderen. Na een aantal presentaties van verschillende platformen kozen we voor Schoudercom, omdat dit platform het beste aansloot bij onze ideeën over de communicatie tussen school en ouders en het een gebruiksvriendelijk product is.

Al vrij snel waren alle gebruikers online en horen we regelmatig van ouders hoe praktisch ze het vinden om schriftelijke berichten vanuit school te ontvangen. Briefjes raken niet meer kwijt, de groepscontactouder kan makkelijk ouders mobiliseren en leerkrachten houden ouders d.m.v. het blog op de hoogte van wat er in de klas is gebeurd. Ook de kalender is erg makkelijk. Leerkrachten kunnen hun eigen groepsactiviteiten inplannen en naar ouders communiceren. Onze Schoudercom site vervangt langzaamaan onze schoolwebsite. Kortom, wij zijn erg blij met onze gemaakte keuze!

“Met SchouderCom is de communicatie met 500+ ouders goed te regelen.”
Gert-Jan de Zwart
Gert-Jan de Zwart
Directeur Lucas van Leyden, Leiden
Sinds 2013 gebruiken wij en andere PROO scholen SchouderCom voor de communicatie met de ouders. Wij hebben 500+ leerlingen dus dat is altijd een grote uitdaging geweest. De distributielijsten in SchouderCom maken het nu echter heel makkelijk om de ouders van een groep of van de hele school te bevragen. Erg makkelijk voor de leerkrachten, maar ook voor mijzelf en bijvoorbeeld de Mede- zeggenschapsraad. Ook de ouders zijn zeer positief over de nieuwe communicatiemogelijkheden.
“Wat ik mooi vind aan SchouderCom.nl is dat het prima naast je bestaande schoolwebsite ingezet kan worden”
André Hogervorst
André Hogervorst
Directeur de Prinsenhof
We zijn voorzichtig begonnen, met 2 groepen, om te bekijken of het iets voor ons zou zijn. Al snel bleek dat de deelnemende leerkrachten er enthousiast over waren en hoe makkelijk de communicatie met de ouders werd. De overige groepen hebben we toen ook direct laten toevoegen. Wat een verademing om niet meer alle reacties van ouders te hoeven turven of herinneringen te moeten sturen! Het bespaart ons veel tijd. Wat ik verder mooi vind aan SchouderCom.nl is dat het prima naast je bestaande schoolwebsite ingezet kan worden. Voor de nieuwsbrieven hebben we besloten om deze via SchouderCom.nl te publiceren, maar een link naar de nieuwsbrief op de schoolwebsite is ook zo gemaakt. Ook wordt er goed naar ons geluisterd en worden zaken die we missen of niet optimaal werken heel snel opgepakt en verbeterd. ”