Trainingen

Overstappen naar een nieuw communicatieplatform kan erg spannend zijn. Maar bij SchouderCom hoeft u zich geen zorgen te maken. Ons school-ouder-communicatieplatform is namelijk zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien bieden wij u diverse instructies. Zo bent u altijd op de hoogte van de mogelijkheden en is overstappen super eenvoudig! Hieronder vindt u een overzicht van alle instructies.

Kennismakingsinstructie

Tijdens de Kennismakingsinstructie nemen wij stap voor stap de belangrijkste onderdelen van SchouderCom met u door. Hierna bent u direct in staat om via het platform met ouders te communiceren.

Duur: 1 uur
Kosten: €300,-
Maximaal aantal deelnemers: 20
Voorwaarden: Team leden hebben een SchouderCom account
Extra aanvuling: De eerste Kennismakingsinstructie zit bij het Instap en Premium school-account inbegrepen.

De Kennismakingsinstructie is beschikbaar voor scholen die een Instap of Premium school-account hebben. De onderwerpen die aan bod komen zijn: berichten versturen, gesprekkenplanner en blog/forum.

Kennismakingsinstructie PLUS

De Kennismakingsinstructie PLUS is optioneel bij de
Kennismakingsinstructie bij te boeken. Deze PLUS-instructie is bedoeld
om na de Kennismakingsinstructie direct actief aan de slag te gaan met
SchouderCom. Onder begeleiding probeert u zelf de diverse onderdelen van SchouderCom uit.

Duur: 1 uur
Kosten: €125,-
Maximaal aantal deelnemers: 20
Voorwaarden: Iedere deelnemer beschikt over een eigen device (desktop, laptop, tablet), internettoegang en een demo-account.

De Kennismakingsinstructie PLUS is beschikbaar voor scholen die een Instap of Premium school-account hebben en die de Kennismakingsinstructie hebben gevolgd. De onderwerpen die aan bod komen zijn: berichten versturen, gesprekkenplanner en blog/forum.

Let op: deze PLUS-instructie is alleen aansluitend aan de Kennismakingsinstructie te boeken.

Vervolginstructie

In de Vervolginstructie nemen wij u stap voor stap mee in nog meer
onderdelen van SchouderCom. Tijdens deze instructie gaan we dieper op de
stof in en behandelen we aanvullende functionaliteiten. Hierna bent u direct in staat om deze onderdelen in te zetten in de school-ouder-communicatie.

Duur: 1 uur
Kosten: €300,-
Maximaal aantal deelnemers: 20
Voorwaarden: Teamleden hebben een account voor SchouderCom.

De Vervolginstructie is beschikbaar voor scholen die een Instap of Premium school-account hebben.
Welke functionaliteiten tijdens de instructie worden besproken, is afhankelijk van het school-account. De onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn o.a. agenda/kalender, gesprekkenplanner, portfolio’s, heen-en-weerschriftjes, documenten delen, polls en enquetes en afwezigheidsmeldingen.

Vervolginstructie PLUS

De Vervolginstructie PLUS is optioneel bij de Vervolginstructie bij te
boeken. Deze PLUS-instructie is bedoeld om de kennis van de
Vervolginstructie direct op een actieve manier eigen te maken. Onder begeleiding leert u de nieuw verworven kennis direct eigen te maken.

Duur: 1 uur
Kosten: €125,-
Maximaal aantal deelnemers: 20
Voorwaarden: Iedere deelnemer beschikt over een eigen device (desktop, laptop, tablet), internettoegang en een demo-account.

De Vervolginstructie PLUS is beschikbaar voor scholen die een Instap of Premium school-account hebben en die de Vervolginstructie hebben gevolgd. De onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn o.a. agenda/kalender, gesprekkenplanner, portfolio’s, heen-en-weerschriftjes, documenten delen, polls en enquetes en afwezigheidsmeldingen.

Let op: deze PLUS-instructie is alleen aansluitend aan de Vervolginstructie te boeken.

Beheerderstraining

Met de Beheerderstraining leren beheerders alle ins en outs van SchouderCom. Na deze training zijn zij dan ook in staat om hun collegae (op school of binnen bestuur) goed en snel te helpen.

Let op: deze instructie is alleen bedoeld voor directieleden, administratief personeel en ICT-coördinatoren.

Duur: 1 uur
Kosten: €300,-
Maximaal aantal deelnemers: 10
Voorwaarden: Enige gebruikerservaring met SchouderCom is een pré.

De Beheerderstraining is beschikbaar voor scholen die een Instap of Premium school-account hebben.
Welke functionaliteiten tijdens de instructie worden besproken, is afhankelijk van het school-account.
De onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn o.a jaarkalender, polls/enquêtes, portfolio’s, gebruikers- en rollenbeheer, groepen en klassen aanmaken, eigen look in SchouderCom creëren, handmatige/automatische koppeling LVS, betaalmodule, bovenschoolse module.

Let op: de betaalmodule, portfolio’s, bovenschoolse module en schoolwebsite module worden alleen besproken indien de school hiervan gebruik maakt of wil gaan maken.

Opfriscursus

Deze bijeenkomst wordt idealiter enkele maanden na de implementatie ingepland. Tijdens de Opfriscursus wordt de huidige stand van zaken besproken. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Spelen er specifieke vragen en hoe gaan we nu verder?

Duur: 1 uur
Kosten: €300,-
Maximaal aantal deelnemers: 20
Voorwaarden: Teamleden hebben ervaring met SchouderCom

De Opfriscursus is beschikbaar voor scholen die een Instap of Premium school-account hebben. Welke functionaliteiten tijdens de instructie worden besproken, is afhankelijk van het school-account en de vraag vanuit de school.