HELP INLOGGEN
SchouderCom homepage
 

Laatste SchouderCom.nl nieuws

SchouderCom InstructiesOverstappen naar SchouderCom is super eenvoudig! Met onze instructies bent u altijd op de hoogte van de mogelijkheden van SchouderCom. En het mooie is: de eerste Kennismakingsinstructie zit bij het Instap en Premium school-account inbegrepen! Na deze instructie kan het team meteen aan de slag.  

 

Ook voor scholen die ons platform al gebruiken, verzorgen wij interessante instructies. Kies bijvoorbeeld voor de handige Vervolginstructie of boek bij ons een Terugkombijeenkomst. Nieuwsgierig naar alle beheerdersdmogelijkheden in SchouderCom? Dan biedt onze speciale Beheerderstraining uitkomst! Na deze training beheert u moeiteloos de gebruikersaccounts, rollen/permissies, betalingen etc..  

 

Heeft u behoefte aan een actieve instructie waarbij u zelf ook direct aan de slag gaat? Boek dan één van onze PLUS-instructies. Tijdens de PLUS-instructie brengt u, onder begeleiding van onze instructeur, de nieuw verworven kennis direct in de praktijk. 

 

Benieuwd naar ons volledige instructie-aanbod? Ga dan naar onze website voor meer informatie en alle mogeljikheden!

 

 

 

 

 

MR-verkiezingen pictoWilt u MR-verkiezingen houden? Dan helpt SchouderCom u daar graag bij. Door onze nieuwste toevoeging in de vragensectie is het houden van MR-verkiezingen super eenvoudig geworden!

 

Komen in de MR bijvoorbeeld 3 nieuwe plekken vrij en zijn er 5 gegadigden? Dan geven kiezers met een multiple choice vraag eenvoudig hun keuze door.

 

Vanaf vandaag kunt u namelijk bij een multiple-choice vraag zelf het minimum en maximum aantal antwoorden bepalen. Bij het bovenstaande voorbeeld stelt u dit minimum en maximum dus in op 3. Na het opstellen van de vraag, verstuurt u in SchouderCom de verkiezing eenvoudig naar alle ouders.

 

Wilt u graag een anonieme verkiezing houden? Maak dan een enquête aan. Is anoniem stemmen niet noodzakelijk? Dan kunt u ook een bericht met de vragenlijst voor de MR-verkiezing versturen.    

 

 

Portfolio SchouderComOp de IPON 2018 kon u al even "snuffelen" aan de nieuwe Portfolio-module, maar medio februari was het dan eindelijk zo ver: de eerste scholen zijn gestart met de module! De komende tijd zullen deze scholen de module uitgebreid testen. Vanzelfsprekend voor ons een spannende periode. 

 

Op dit moment omvat het Portfolio alleen het presentatie-portfolio, maar in fase 2 zullen wij ook andere functionaliteiten toevoegen. Denk hierbij aan zaken zoals de mogelijkheid tot feedback, zelfreflectie en het koppelen van persoonlijke leerdoelen. 

 

 

Benieuwd naar wat de Portfolio-module u op dit moment te bieden heeft? Hieronder vindt u meer informatie en enkele screenshots van het huidige portfolio. 

Inlogpagina Leerling Portfolio

Een leraar kan vanuit zijn of haar account eenvoudig de leerlingen-inlog pagina openen . Zo kunnen leerlingen op een schoolcomputer of tablet zelf met hun Portfolio aan de slag. 

Leerling Wachtwoord Portfolio

Leerlingen kunnen inloggen met zowel gebruikersnaam en wachtwoord als met een plaatjeswachtwoord. Laatsgenoemde zorgt ervoor dat ook de allerkleinsten eenvoudig kunnen inloggen. Het thema, de lengte en de volgorde van het wachtwoord is door de leerkracht zelf te bepalen.  

Portfolio Nieuw Document toevoegen

Na inloggen voegen leerlingen zelf nieuwe portfolio-bijdragen toe. Zowel fotos, video's als een document met een compleet werkstuk worden eenvoudig toegevoegd.   

Portfolio Item Delen

Niets is leuker voor een kind dan het delen van werk waarop hij of zij erg trots is. Met de Potrfolio-module is delen van schoolwerk zo gebeurd. De leerling kiest zelf welk werk er met wie wordt gedeeld. Zo deelt de leerling eenvoudig een schoolwerkstuk met bijvoorbeeld opa en oma.

Portfolio verschillende versies

De eerste stap naar het ontwikkelingsportfolio is reeds gemaakt. In de Portfolio-module kunnen leerlingen namelijk al verschillende versies van hetzelfde werkstuk uploaden. Heel handig om bijvoorbeeld te laten zien hoe zij feedback van de leraar hebben verwerkt. 

 

VDOD logoSinds dit jaar is SchouderCom lid van de VDOD. In de vereniging DOD (VDOD) werken leveranciers van diensten en systemen in onderwijs-ICT samen, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van standaard roadmaps bij implementatietrajecten en trajecten voor beveiliging en privacy.

 

Bezoek SchouderCom op IPON 2018Bezoek SchouderCom op de IPON 2018

Ook in 2018 is SchouderCom weer aanwezig op de IPON. Maak hier live kennis met de allernieuwste module van SchouderCom: het Portfolio!

 

Voor alle overige vragen bent u natuurlijk ook van harte welkom. Loop even langs en wij laten u graag zien hoe eenvoudig school-ouder communicatie kan zijn!

 

U vindt ons op Stand B089.

 

Registreer nu gratis voor de IPON 2018.

 

Of bekijk het overzicht van de mogelijkheden van SchouderCom.

Nieuw bij SchouderCom: PortfolioVanaf 7 februari 2018 is er op SchouderCom een nieuwe module beschikbaar: het Portfolio. Met deze extra module uploaden leerlingen zelf eenvoudig werkstukken, foto’s en video’s in SchouderCom. De diverse documenten verschijnen op een persoonlijke tijdlijn en zijn eenvoudig te ordenen met behulp van diverse labels. Met het Portfolio is het delen van deze documenten kinderspel! Zo deelt een leerling zijn werkstuk gemakkelijk en snel met een leraar voor feedback. Ook worden werkstukken en foto’s eenvoudig met ouders of andere familieleden gedeeld.

 

De IPON 2018 zal het startsein vormen voor het gebruik van de Portfolio-module. In eerste instantie zal deze extra module alleen beschikbaar zijn voor de scholen die aan de werkgroep Portfolio hadden meegedaan. Later is de Portfolio-module ook beschikbaar voor alle andere scholen. Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden en voordelen van het Portfolio? Kom dan vooral op 7 of 8 februari bij ons langs voor een demonstratie. U vindt ons op stand B089!

Eenvoudig oudergesprekken inplannen

 

Met SchouderCom is het inplannen van oudergesprekken een fluitje van een cent. Op het platform kiest u eenvoudig via de knop Menu voor de optie “Gesprekkenronde starten”. Vervolgens kiest u de gewenste planningsmethode: Gesprekkenplanner of Intekenlijst. Beide methodes lijken in het begin sterk op elkaar, maar verschillen verderop in de vervolgstappen.

 

In Stap 1 geeft u zowel bij de Gesprekkenplanner als bij de Intekenlijst een aantal basiskarakteristieken aan: de data, het aantal gesprekken en welke groepen er voor de gesprekken worden uitgenodigd. In Stap 2a kunnen leerkrachten vervolgens het schema voor hun groep bekijken en eventueel aanpassen. Ook kunnen zij aangeven of er kinderen meer gesprekstijd nodig hebben, of moeten worden uitgesloten van deze planning.  

 

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillen van beide methodes.

 

Gesprekkenplanner SchouderComGesprekkenplanner

Bij de Gesprekkenplanner kunt u eventueel ook rekening houden met de tijdsvoorkeur van de ouders. In Stap 2b stuurt u hierover een bericht naar de ouders. In Stap 3 wordt de planning met één druk op de knop gegenereerd, waarbij het systeem automatisch rekening houdt met het plannen van broertjes/zusjes en de ouder-voorkeuren. Hierna kunnen leraren eventueel nog aanpassingen doen (Stap 3a). Vervolgens maakt de school in Stap 4 de planning definitief en worden alle uitnodigingen verstuurd.

   

Intekenlijst Oudergesprekken SchouderCom

Intekenlijst

Bij de Intekenlijst worden na Stap 2a de ouders uitgenodigd zich in te tekenen (Stap 3). Hebben ouders meerdere kinderen op school zitten? Dan wordt hier automatisch rekening mee gehouden. Kinderen in dezelfde klas kunnen achter elkaar ingepland worden. Zitten de kinderen in verschillende klassen, dan zit er altijd één gespreksduur tussen. Voor het inplannen geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wanneer ouders met meerdere kinderen laat reageren, bestaat dus de kans dat beide kinderen niet rond hetzelfde tijdstip ingepland kunnen worden. Leerkrachten behouden de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in het schema.

Nu ook video uploads!

Datum: 11 okt

VideoVideo's konden al langer in bijvoorbeeld berichten en nieuwsberichten geplaatst worden. Inmiddels is het ook mogelijk om video's naar SchouderCom te uploaden.

 

Met het uploaden van een video is het nog leuker geworden om een schoolgebeurtenis (besloten) te delen met de ouders, en optioneel ook de website automatisch bij te werken.

 

Video's kunnen geüpload worden in Mediagalerijen, deze zijn beschikbaar voor blogs, nieuwsberichten en heen-en-weerschriftjes. Zowel tijdens de opslag als het transport van de video's wordt encryptie toegepast, de video's zijn dus goed beschermd en alleen toegankelijk voor de geselecteerde doelgroep.

 

p.s. de getoonde 'video' hier is een plaatje, niet speelbaar als video, en is slecht bedoeld als illustratie en voorbeeld hoe de video's in de Mediagalerijen getoond worden.

Leraren maken het verschilOp 24 mei staat SchouderCom op de informatiemarkt bij het professionaliseringsevent ‘Leraren maken het verschil! – Bevlogen voor de klas’ (Beatrixtheater, Utrecht).

 

Zit je goed in je vel en heerst er een gezonde werkdruk op school, dan is de kans dat je ‘bevlogen’ raakt en blijft groot. De handige communicatiemiddelen van SchouderCom zijn er op afgestemd om de werkdruk rondom ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie beheersbaar te houden.

 

Loop even langs voor meer informatie of een korte demo!

SchouderCom op de NOT 2017Ook komend jaar staat SchouderCom weer op de NOT. De NOT, gehouden van 24-28 januari in de jaarbeurs van Utrecht, is dé vakbeurs voor de professionals in het onderwijs.

 

SchouderCom is te vinden op stand B059 in hal 11. Bent u nieuwsgierig naar onze App? Wilt u eens meer zien van de mogelijkheden van de Betaalmodule? Bent u toe aan een nieuwe schoolwebsite? Of bent u gewoon benieuwd welke communicatiemiddelen SchouderCom allemaal biedt?

 

Wij zien u graag op de NOT 2017!

De School-App van SchouderComEnkele weken geleden is de SchouderCom App gelanceerd voor iOS en Android. Inmiddels is de App ook geschikt om op meerdere school-accounts tegelijk in te loggen, een mooi moment dus om hier een nieuwsbericht aan te wijden.

 

Tot voor kort was SchouderCom een mobiele webapp. Je kon 'm als icon toevoegen aan het beginscherm van de telefoon maar notificaties liepen nog via de e-mail. 

Screenshot SchouderCom School-AppNu heeft SchouderCom dus een echte App gelanceerd die gedownload kan worden uit de Apple App Store en Google Play Store. De voordelen van het gebruik van de App zijn:

  • Je blijft ingelogd, je hoeft niet iedere 4 weken opnieuw in te loggen.
  • Je ontvangt notificaties, naar keuze met of zonder geluid en alert.
  • Er is minder dataverkeer omdat documenten lokaal worden opgeslagen.
  • Je kunt tegelijkertijd op meerdere school-accounts ingelogd zijn.

Om in te loggen bij meerdere school-accounts kies je in het menu rechtsboven voor School toevoegen.

 

Kijk voor de laatste stand van zaken en updates bij App versies.

 

Wij wensen u veel plezier met onze App!

SchouderCom heeft nu ook een Betaalmodule toegevoegd aan de lijst van mogelijkheden.

 

Met de Betaalmodule stuurt u op een makkelijke manier betaalverzoeken aan de ouders. Bijvoorbeeld voor de ouderbijdrage aan alle ouders, of voor de kampbijdrage aan de ouders van groep 8. U kunt meerdere bankrekeningen in SchouderCom definiëren, en deze door verschillende rollen laten beheren zoals de Ouderraad/Oudervereniging en de Administratie.

 

MollieVoor het bedrag kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een vast bedrag per kind, een variabel bedrag per kind, of door de ontvanger zelf in te vullen. Andere mogelijkheden zijn betalen in termijnen en ontvangers de mogelijkheid bieden een extra bedrag over te maken. Betalingen kunnen worden voldaan door Handmatige overboeking, Automatische incasso of met iDEAL via onze betalingspartner Mollie.

 

Via het beheer van de betaalverzoeken heeft u snel inzicht in de status van de betalingen, die via het inlezen van CAMT.053 bestanden makkelijk bijgewerkt kunnen worden vanuit uw bankrekening. Voor elke deadline worden automatisch herinneringen verstuurd. Verder kunt u met 1 druk op de knop alle ouders die nog niet betaald hebben handmatig een extra herinnering sturen.

 

Neem voor meer informatie contact op via sales@schoudercom.nl

Door de groei van ons platform zijn wij op zoek naar Ruby on Rails ontwikkelaars. Een uitdagende baan waarin je ook regelmatig contact met onze klanten zult hebben.

 

Wil je meewerken aan het verder uitbouwen van ons mooie communicatieplatform? Lees de volledige vacature op onze Driving the Vortex site.

Locatieleider Wendy en ouder Elise van de Jozefschool Hillegom vertellen over de voordelen van het gebruik van SchouderCom als ouderportaal, zoals het vergroten van de ouderbetrokkenheid.

 

Deze video was onderdeel van de LifestyleXperience uitzending bij RTL4 (10 april) en RTL5 (16 april).

 

 

Nieuwe ESIS koppeling

Datum: 8 apr

Rovict heeft deze week een nieuwe versie van de ESIS koppeling live gezet.Rovict

Met de nieuwe koppeling kunnen, naast schoolrapporten, ook toetsresultaten aan de ouders getoond worden. U kunt in SchouderCom eenvoudig aangeven of, en voor welke groepen, u de schoolrapporten en toetsresultaten wilt tonen.

 

Neem voor meer informatie contact op via sales@schoudercom.nl

IPON 2016Schoudercom is op 3 en 4 februari 2016 te vinden op stand B065 op de IPON in de jaarbeurs in Utrecht.

 

Heeft u een vraag of bent u gewoon nieuwsgierig? Loop even langs en wij laten u graag zien hoe makkelijk school-ouder communicatie kan zijn!

 

Registreer nu gratis voor de IPON 2016!

 

Of bekijk het overzicht van de mogelijkheden van SchouderCom.

Auris kiest SchouderCom

Datum: 22 okt

Koninklijke Auris GroepBinnen de Koninklijke Auris Groep leveren ongeveer 1500 mensen zorg, onderwijs en begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met een auditieve en/of communicatieve beperking.

 

De Ammanschool in Dordrecht heeft eerder dit jaar een pilot met SchouderCom gedaan. Deze pilot werd zeer enthousiast ontvangen. Met name de Blogfunctionaliteit en de Heen-en-weerschriftjes zorgen ervoor dat zowel de groepsbrede- als individuele communicatie heel erg makkelijk verlopen.

 

Met Auris is een raamcontract afgesloten zodat de scholen snel en voordelig aangesloten kunnen worden. Ook interesse in een raamovereenkomst voor uw stichting? Neem dan contact met ons op.

Bovenschoolse module - OVERZICHT tabDe makkelijke communicatiemiddelen van SchouderCom zijn nu ook bovenschools te gebruiken. Zo kan er zowel met medewerkers van andere scholen als met medewerkers van de stichting gecommuniceerd worden.

 

Een berichtje naar 1 persoon is snel te maken via de foto in het 'smoelenboek'. Hierin worden alle medewerkers van de scholen en de stichting getoond. Ook zijn er natuurlijk de handige distributielijsten voor bovenschools gebruik, zoals bijvoorbeeld 'Alle leerkrachten in alle scholen'.

 

Daarnaast kan de stichting nu in 1 keer alle ouders van alle scholen (of van een deel van de scholen) bereiken.

 

Bij de eerste oplevering van deze module zijn Berichten, Polls en Enquêtes beschikbaar gesteld voor bovenschoolse communicatie. In een volgende oplevering zullen ook het Forum en Documenten delen bovenschools ingezet kunnen worden.

 

Interesse in de Bovenschoolse module? Neem contact op met sales@schoudercom.nl.

 

De Sophia Stichting is het schoolbestuur van drieëntwintig basisscholen in de Duin- en Bollenstreek.
Sophia stichting logo
Recent hebben de scholen van de Sophia Stichting een onderzoek gedaan naar ouderplatforms voor digitale interactie met de ouders. Het doel van de stichting is de communicatie tussen ouders en school te optimaliseren en te versnellen. Een aantal leveranciers, waaronder SchouderCom, zijn daarbij uitgenodigd voor een live demo voor directies, ict-coördinatoren en administratief medewerkers.

Na evaluatie is gekozen voor het communicatieplatform SchouderCom. De keuze was onder andere gebaseerd op de volgende eigenschappen van SchouderCom:

  • gebruiksvriendelijkheid;
  • compleet communicatieplatform;
  • automatische koppeling met ESIS;
  • inzien leerresultaten;
  • bovenschoolse module.

Met de Sophia Stichting is een raamcontract afgesloten zodat de scholen snel en voordelig aangesloten kunnen worden. Ook interesse in een raamovereenkomst voor uw stichting? Neem contact met ons op.

SRKOB logoDe SRKOB vormt het bevoegd gezag van zes basisscholen in de Bommelerwaard.

 

Om de communicatie met ouders te verbeteren en makkelijker te maken is in samenwerking met Bright Alley een aantal communicatieplatformen onderzocht. Op de NOT 2015 werd een geselecteerd aantal aanbieders, waaronder SchouderCom, bezocht voor een demonstratie.

 

Naar aanleiding van dit onderzoek is SchouderCom gekozen tot het nieuwe communicatieplatform voor de stichting en de scholen. Onder andere de koppeling met ESIS, de slimme gesprekkenplanner, de gebruiksvriendelijkheid en de bovenschoolse module werden genoemd als pluspunten.

 

Voor de SRKOB zal ook een nieuwe website worden gebouwd die in het nieuwe schooljaar gelanceerd wordt.

 

Met de SRKOB is een raamovereenkomst afgesloten. Ook interesse in een raamovereenkomst voor uw stichting? Neem contact met ons op.


Loading...