Nieuwe module: Overblijfregistratie

Met de module Overblijfregistratie kunnen ouders eenvoudig de overblijfvraag opgeven, en kan de school en/of TSO de afname eenvoudig controleren. Ook kunnen er overzichten per dag, per week en per maand worden bekeken.

Na aanzetten van de module maakt de school eerst het basisschema aan (zie plaatje): op welke dagen (ma, di, wo, do, vr) wordt overblijf aangeboden? Meestal zal 1 schema voldoende zijn voor het hele jaar, mocht dit niet het geval zijn dan kan de school meerdere schema’s aanmaken. Vakanties worden automatisch toegevoegd als uitzondering maar de school kan naar keuze nieuwe uitzonderingen toevoegen.

Na vrijgeven van het schema kunnen ouders hun overblijfvraag opgeven. Voor de meeste ouders zal 1 schema voldoende zijn voor het hele jaar, maar ook zij kunnen nieuwe schema’s aanmaken als de overblijfvraag structureel verandert. Incidentele wijzigingen (extra overblijf en afzeggingen) kunnen door de ouders per dag en per kind eenvoudig aangevinkt worden (zie plaatje).

De school en/of TSO controleert de aanwezigheid van kinderen op de dag zelf met behulp van het dagschema, en brengt eventuele wijzigingen aan (zie plaatje).

Nieuwsbericht delen