Nieuw: afwezigheidsmeldingen

Met de update van vandaag zijn afwezigheidsmeldingen toegevoegd. De afwezigheidsmeldingen in schoudercom.nl bieden een makkelijke manier voor ouders om de melding te plaatsen en een goed overzicht voor de school voor latere verwerking in het administratiesysteem. Met administratiesystemen die daarvoor open staan zal een koppeling gemaakt worden.

 

Ouders kunnen vanaf nu de afwezigheid van hun kinderen via schoudercom.nl doorgeven. De gegevens die ingevuld dienen te worden zijn de datum, dagdeel (ochtend/middag), de reden (ziek, bezoek aan dokter etc.) en optioneel een korte toelichting. De afwezigheidsmelding wordt in de agendas van de ouder,  de eventuele partner en de leerling vermeld.

 

Per afwezigheidsmelding wordt er een bericht gestuurd naar de leerkracht(en) van de groep. Daarnaast hebben alle schoolmedewerkers, dus ook directie en administratie, in de agenda een link erbij gekregen. Hiermee kunnen ze voor die dag de afwezigheidsmeldingen inzien.

 

Om gebruik te maken van afwezigheidsmeldingen via schoudercom.nl dient de beheerder dit eerst aan te zetten via de Beheer tab. Daar kunnen extra gebruikers opgegeven worden die ook een bericht per afwezigheidsmelding willen ontvangen (denk hierbij aan directie of administratie).

Nieuwsbericht delen