Evaluatie pilot Heilige Familieschool

Gisteren hebben Ekke, Hans en Rob de pilot van schoudercom.nl bij de Heilige Familieschool geëvalueerd.

Ekke is zeer tevreden met het overzicht dat schoudercom.nl biedt. Alle berichten van de ouders staan bij elkaar, dit laat een snelle manier van communiceren toe. Daarnaast bespaart de automatische verwerking van reacties op uitnodigingen veel tijd. Ze wil volgend jaar graag doorgaan met deze manier van communiceren.

Ook zijn er enkele verbeterpunten uit de evaluatie naar voren gekomen. Deze zijn:

  • Een leerkracht heeft zowel een “Communicatie” tab (voor uitnodigingen, events, polls etc.) en een “Postvak” tab. Dit is verwarrend. Deze tabs zullen samengevoegd worden.
  • Bij het beantwoorden van een bericht is de tekst van het vorige bericht niet beschikbaar zodat er vaak heen en weer gegaan moet worden. Dit is inmiddels aangepast.
  • Naast het kunnen sturen van een bericht naar leerkracht ‘X’ zouden ouders op een makkelijke manier berichten moeten kunnen sturen naar “de leerkrachten van groep ‘Y'”. Ouders hoeven er dan niet bij stil te staan wie er morgen ook alweer voor de groep staat, beide leerkrachten (in geval van duoschap) kunnen de berichten lezen en beantwoorden. Dit zal aangepast worden.
 

Tijdens de evaluatie hebben we een poll aangemaakt voor de ouders om hun mening te vragen over dit communicatiekanaal. Na afloop van de poll zullen de resultaten in een nieuwsbericht bekend worden gemaakt.

Nieuwsbericht delen